sobota 12. septembra 2015

Čítajte anglické knihy + recenzia Anna Todd- After

Ahojte :) Dnes to nebude mať nič spoločné s kozmetikou, ale budeme sa baviť o knihách. Ako určite viete ja mám veľmi rada knihy, nie len ako ozdobu mojich poličiek v izbe, ale aj ako spoločníkov, pretože čokoľvek prečítam, tak mi to dá vždy niečo do života a neľutujem ani minútu, ktorú strávim čítaním knihy.



Každému z vás je úplne prirodzené ísť do kníhkupectva a kúpiť si knihu alebo si ju požičať v knižnici. Rozmýšľali ste však už o tom, že by ste si miesto slovenskej knihy vybrali anglickú?
Teraz asi jednu skupinu z vás napadlo, že áno je to pre vás úplne prirodzené a tú druhú zas, že by ste prečítať anglickú knihu pravdepodobne nezvládli, pretože by ste jej nerozumeli. Aj na tento problém existuje však riešenie. Skúste si prečítať danú knižku najprv v jazyku, ktorý ovládate (napr. slovenčina, čeština) a následne skúste knihu v cudzom jazyku v tomto prípade v angličtine.
Ani nebudete veriť ako ľahko sa vám bude čítať kniha, keď si ešte budete pamätať dialógy v jazyku v ktorom ste ho čítali a to vám pomôže aj v tom, aby ste pochopili slová v angličtine, ktoré by ste si pri čítaní anglickej knihy, ktorej by ste nerozumeli museli prekladať prekladačom.

Myslím si že toto sa určite hodí na začiatok školského roka, pretože sa na vás nalepí veľa nových slov a tiež lepšie pochopíte gramatike, ktorá je v angličtine pre mnohých dosť náročná.

Ja som toto skúsila práve s knižkou After od Anna Todd, ktorú som si prečítala najprv v českom jazyku na wattpad.com
Aby som knihu priblížila pre tých, ktorí ju nepoznáte, tak ide vlastne o fanfiction, ktorú napísalo jedno dievča úplne spontálne na stránku Wattpad a mala taký obrovský úspech, že sa jej z nej podarilo vydať knihu. Táto séria má dokopy ak sa nemýlim 4 knihy, ktoré sú pomerne dosť hrubé, čo však vôbec nie je považované za chybu, pretože sú úplne úžasné. Celá táto séria bola inšpirovaná spevákom, ktorý sa volá Harry Styles a určite ho poznáte z One Direction. V knihe však nemohli udávať ich skutočné mená (ani jedného z One Direction), tak sa v knihe volá Hardin (to len aby ste sa neprekvapili ak by ste si kúpili knihu).

After- Anna Todd

Nechcem vám napísať presne o čom bola kniha, pretože by som vám všetko prezradila a tým by pre vás čítanie nebolo zaujímavé a to nechcem. Chcem vám však povedať o tom, že kniha je napísaná veľmi realisticky a opisuje naozajstnú skutočnosť, ktorá sa vo svete deje.
Jedna stávka môže prerásť na lásku a taktiež jej aj veľmi ublížiť. Že často konáme tak, ako to chcú naši kamaráti a nie tak, ako to my a sami cítime. Chceme vyhovieť kamarátom a bojíme sa vyjsť s pravdou von pre názor ostatných. Potom si však uvedomíme akú obrovskú chybu sme spravili a chceme vrátiť späť všetko pekné čo sme zažili, to však už nejde. Že aj obyčajné dievčaťa, ktoré je slušné môže túžiť po zmene a za pár mesiacov sa z nej môže stať úplne iný človek a to všetko pre lásku. V knihe sa tiež veľmi otvorene opisujú intímne scény, ktoré asi nie pre vás všetkých budú prijateľné, ja si však myslím že v dnešnej dobe je to už úplne normálna vec a nemá sa to prečo tajiť.



Dúfam, že som vás zaujala a aj inšpirovala týmto článkom, a že sa vám bude páčiť aj takýto typ článku a nie len beauty príspevky. Pre zaujímavosť ja som si knihu After kupovala na eshope Panta Rhei a ak by ste chceli link na český After na wattpad, tak vám ho rada pošlem. Tiež si After môžete kúpiť v slovenskom jazyku pretože aj z nej existuje knižné vydanie, volá sa After-Bozk. A taká príhoda zo života, mne sa naozaj viac páčia anglické obálky na knihách, ako tie slovenské, takže to je ďalšia vec, prečo sa oplatí čítať anglické knihy. To by bolo na dnes všetko, prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. 


2 komentáre:

  1. Mám prečítaných veľa fanfiction, no na túto konkrétnu som nikdy nenarazila a už vôbec som nevedela že to nakoniec tá baba dotiahla až na knihy. :) Zatiaľ mám prečítanú iba jednu knihu v angličtine (Anna and the French Kiss - www.abookbae.blogspot.sk), no myslím že toto by bolo celkom dobrou voľbou. Nemáš prosím ťa link na Wattpad.com ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj dakujem za tvoj komentár :) toto je link na profil dievčata ktoré preložilo 3 knihy po Česky https://www.wattpad.com/user/AfterCZ

      Odstrániť