sobota 16. apríla 2016

Naber novú energiu!

Ahojte :) Jar je už tu a vy sa stále cítite unavený? Máte chuť spať aj napriek tomu, že vonku krásne svieti slniečko? Dnes tu mám pre vás niekoľko vychválených potravín, o ktorých v poslednej dobe môžete počuť na každom kroku. Viete však na čo všetko sú tieto potraviny dobré? To sa práve dozviete v tomto článku. 


Chia semienka
Tieto semienka sú často spojované s chudnutím, pretože sa hovorí, že vďaka nim chudnute bez pocitu hladu. Dokážu nabobnať až 10-krát viac ako je ich veľkosť. Majú však aj radu iných vlastností, za ktoré by ste ich určite mali vyskúšať.
- obsahujú vysoký podiel vlákniny
- sú zdrojom omega 3 a 6 mastných kyselín 
- vysoký podiel vápnika 
- podporujú detoxikáciu organizmu 

A však ak máte nízky tlak, tak ich určite neskúšajte pretože ho znižujú. Taktiež to s nimi nesmiete prehnať, za deň by ste si mali dať 25g čo sú približne dve čajové lyžičky. 




Kokosová voda 
V súvislosti zo zdravou výživou sa v poslednej dobe spomína aj kokosová voda, ktorá sa aj v našich končinách stala veľmi populárnou. Okrem toho, že je veľmi dobrá pri chudnutí, pretože prakticky neobsahuje žiadne tuky má taktiež celú radu iných super vlastností.
- obsahuje vitamíny zo skupiny B
- napomáha vlasom a nechtom, hovorí sa že ak si ju aplikujete na pleť pomáha proti akné 
- predchádza dehydratácii, napríklad pri športovaní 
- podporuje trávenie a činnosť obličiek



Zelený čaj 
Zelený čaj nie je žiadnou novinkou, pretože ho prakticky pije alebo aspoň už pil každý. Nie každý si však vie zvyknúť na jeho zvláštnu chuť. Zelený čaj je taktiež spojovaný s chudnutím, preto ho pije aj veľa žien. 
- čistý organizmus
- proti vysokému krvnému tlaku
- obsahuje kofeín, takže ho môžete piť namiesto kávy 
- prevencia rakoviny 
- pôsobí protizápalovo


Ak ste sa dostali až na koniec tohto článku, tak mi určite napíšte do komentáru, či používate niektoré z týchto potravín poprípade ak máte iné tipy tak sa s nimi určite podeľte. 


2 komentáre:

  1. Ja každé ráno pijem zelený čaj k raňajkám. Okrem toho zjem každý deň 1 čajovú lyžičku Chia semienok, nie je to kvôli chudnutie (aj keď by som nebola proti), ale snažím sa žiť zdravšie. Kokosovú vodu som ešte nepila, takže vďaka za tip! :)

    pinkshaaark

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím povedať že kokosovo-mangová voda mi nechutila ale čistá kokosová je veľmi chutná :)

      Odstrániť