štvrtok 23. júla 2015

10 kníh, ktoré musíš prečítať

Ahojte :) ak ste klikli na môj blog, tak ste si určite všimli, že som zmenila pozadie blogu. Je to preto, že som dostávala dosť zlých ohlasov, že moje predošlé pozadie kazí čítanie článku. Vašu prosbu som si vypočula a zmenila pozadie, tak dúfam že teraz už bude všetko v poriadku.

Vonku je opäť veľmi horúco, mnohí z nás ani nevylezú von z domu,no a práve pre vás je moja dnešná inšpirácia. Ak by ste sa ma pred cca 5 rokmi opýtali, či čítam knihy asi vám poviem, že nie a robila som veľmi veľkú chybu, takže všetkým z vás chcem len povedať, že kniha nie je nič nudné, ale naopak každá jedna vám dá niečo zo seba, čo si budete pamätať.

Dnes ráno som si robila zoznam kníh, ktoré ma tento rok najviac zaujali a tak som sa rozhodla, že sa s vami o ne podelím a možno vás inšpirujem k tomu, aby ste si niektorú z nich prečítali.



ELEANOR A PARK

Obaja majú 16 rokov, no predsa sú úplne iní ako ostatní. Eleanor chudobná, naopak Park netrpí núdzou. Sú však takí zúfalí, že sa rozhodnú, že to spolu skúsia. Táto kniha je príjemná oddychovka a narozdiel od ostatných kníh nemá rovnaký koniec. Nechcem vám prezrádzať z deja viac, ale táto kniha sa určite vyplatí prečítať.



KARAMBOL

Táto kniha ma zaujala hneď ako som si prečítala na zadnej strane o čom bude. Malá nehoda-karambol môže v živote človeka narobiť riadnu šarapatu, ktorá môže viesť až k láske aj keď obom hlavým hrdinom trvá dosť dlho, kým medzi nimi začne skutočný vzťah.




MESTO STRATENÝCH DUŠÍ

Mesto kostí je prvou časťou série šiestich kníh o tieňolovcoch, z ktorých bola prvá časť aj sfilmovaná. Mesto stratených duší je posledná časť z celej série. Nikdy predtým som knihy na takúto tému nečítala, ale táto séria sa jednoducho nedala nečítať, bavila ma do posledného slova. Bola tu láska, boj, smrť.. proste všetko čo ku knihe patrí.



DENNÍK ANNY FRANKOVEJ

Z úplne iného sústa je táto kniha, ktorá opisuje život mladučkej Anny, ktorá spolu s rodinou musí utiecť, pretože sú židia. Anna sa bohužiaľ z koncentračného tábora nedostane živá, ale po celý čas si tajne píše denník, ktorý nakoniec zverejní jej otec, aj keď som už počula, že z neho niektoré veci vynechal, kde ho Anna neopisovala najlepšie, ale toto samozrejme nie je potvrdené.




GIRL ONLINE

Asi poviete, že keď som blogerka tak je samozrejmosťou aby som poznala youtuberku Zoellu, ja som ju však nikdy nesledovala. Jasné, viem kto to je ale pre mňa bola Bethany vždy tou top zahraničnou youtuberkou. Teraz som však odbočila od témy. Kniha od Zoelly je skvelá a aj keď ju nepoznáte tak si ju prečítajte, pretože vám dá čo do života. Ak viete po anglicky tak ju skúste v angličtine, ale je preložená aj do slovenčiny.



KAM ZMIZLA

Je pokračovaním knihy Ak zostanem, ktorá je tiež sfilmovaná. V prvej časti Mia pri autonehode príde o svojich rodičov a brata a ona sa môže len prizerať ako tiež leží bez pohybu na nemocničnom lôžku a ako sa k nej snaží dostať jej priateľ Adam. Ich láska však skončí, no v druhej časti sa znovu stretnú. Dajú sa znovu dokopy? To sa všetko dozviete ak si prečítate túto knihu.



FANÚŠIČKA

Táto kniha je od rovnakej autorky, ktorá napísala aj Eleanor a Park. Hlavná hrdinka Cath je veľkou fanúšičkou seriálového hrdinu, trávy veľa času na internete a píše fan fiction. Kniha je veľmi reálna z vysokoškolského prostredia. Hrdinka nemení svoju povahu a zostáva rovnaká aj keď sa jej do života dostane láska.



ČO S LÁSKOU

Je najúžasnejšou knihou o láske dvoch ľudí, je aj sfilmovaná pod názvom to najlepšie zo mňa. Amanda a Dawson spolu chodili ako mladí, ale keď Dawsona zatkli nikdy v živote sa už neuvideli až do momentu kým im nezomrel blízky priateľ. Napriek tomu, že Amanda mala už rodinu chcela zostať zo svojou jedinou láskou, Dawsona bohužiaľ ale zabila jeho vlastná rodina.. V tom istom čase bol v nemocnici Amandin syn, ktorý dostal to najlepšie s Dawsona- jeho srdce. A teraz som vám prezradila celý dej, ale inak som to naozaj nedokázala.




KRÁSNA KATASTROFA

Má už 3 časti. Prvá časť je pohľad Abby a druhá rovnaký príbeh, ale z pohľadu Travisa. Abby a Travis majú výnimočnú lásku medzi sebou a napriek tomu aký záletník je Travis dokáže sa kvôli Abby zmeniť a nakoniec dokonca chystajú svadbu. Aké má však Abby tajomstvo? Prečo sa chce tak náhle vydávať? Tieto knihy sú jedny z naozaj najlepších aké poznám.



S LÁSKOU ROSIE

Táto kniha je zvláštna preto, pretože sa píše vo forme mailov alebo listov. Rosie a Alex sú odmalička najlepší priatelia, chystajú sa spolu ďalej študovať, ale Rosie zostane tehotná a z Alexa sa stane uznávaný lekár. Trvá dlhé roky až si obaja uvedomia, že k sebe niečo cítia a keď sa konečne dajú dokopy, tak sú už starí. Táto kniha je tiež sfilmovaná, a film sa mierne líši od knihy.


Tak to by bolo odo mňa na dnes všetko dúfam, že som vás inšpirovala a ak aj vy chcete inšpirovať mňa, tak mi kludne napíšte do komentáru názov knihy, ktorú by ste mi odporučili.

1 komentár:

  1. Denník anny frankovej som už dávnejšie čítala, myslím, že to je povinnosť každej správnej čitateľky :-) A aj krásnu katastrofu mám za sebou :-)

    OdpovedaťOdstrániť