pondelok 29. januára 2018

Lush- čerstvá maska OATIFIX

Ahojte :) Masky sú jednou z vecí, na ktoré si v starostlivosti o pleť nedám dopustiť. V obchodoch je čoraz väčší výber a je len na vás po akej vaša pleť momentálne túži. Ja som si pre túto recenziu vybrala jednu z rady čerstvých masiek od Lush. 



Oatifix je čerstvá maska, ktorá vo svojom zložení obsahuje ovsené vločky, banán, mandle, vanilku.. Vďaka tomuto výraznému zloženiu má maska úžasnú vôňu a jej textúra je veľmi ľahká a pri nanášaní by ste ju najradšej zjedli. 
Táto maska je hydratačná a je vhodná na hydratáciu skôr takej pleti, ktorá má suché miesta, ale nie je vysušená úplne celá. Taká pleť podľa môjho názoru určite potrebuje pomoc odborníka a žiadna maska na hydratáciu jej zrejme nepomôže. Okrem hydratácie maska odstraňuje aj odumreté bunky.


Je dôležité vedieť o tejto maske niekoľko vecí, ktoré vás možno prinútia ku kúpe alebo naopak odradia. Maska vonia ako koláčik, ktorý obsahuje mandle a takto rozvoniava po celý čas, keď ju máte nanesenú na pleti. Obsahuje v sebe čiastočky mandlí (ktoré zbavujú pleť odumretých buniek/ šupiniek), ale aj niekoľko vyživujúcich olejov a masiel. 

Môžete ju používať buď na suchú pokožku, ale taktiež na trošku navlhčenú. Viem, že tieto čerstvé masky, ktoré sú studené pretože sa musia uchovávať v chladničke, aby sa nepokazili pretože sú samokonzervačné a vydržia maximálne 2-3 týždne, nemusia byť pre každého príjemné počas používania v zime, pretože sú na pleti veľmi studené, ale môžem vám povedať, že za chvíľočku sa dokážu prispôsobiť vašej teplote a nebudú studené.



Táto maska sa zmýva veľmi ľahko. Ja odporúčam svoju overenú metódu, ktorou je že si ju pred zmytím najprv vmasírujem do pleti a až potom umývam vodou. 

Čo som tiež pozorovala ako maska dlhšie pôsobila na pleti, bolo to že ona sa tak jemne začne rozpúšťať vplyvom toho, že sa spojí s teplotou pleti a vypúšťa zo seba oleje, ktoré obsahuje a tým zanecháva pleť jemnú, ako keby ste ju naozaj poriadne premazali olejom. 
Výsledkom je naozaj hydratovaná a veľmi jemná pleť, ktorá pôsobí sviežo a čisto. 



Skúšali ste už čerstvé masky od Lush? A ak áno, ktorá z nich je vaša najobľúbenejšia? Určite sa so mnou môžete podeliť v komentári. Na záver by som ešte dodala, že mňa táto maska trošku štípala, neviem aký to mohlo mať dôvod, ale ak ste ju skúšali a tiež sa vám to stalo, tak mi tiež dajte vedieť. 






2 komentáre:

  1. Maska vypadá moc dobře :) Úplně mě láká díky tomu složení. Mám ráda masky k "nakousnutí"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já už posledních 5 let používám jenom Lush a jen doporučuji! A ty jejich vůně těch čerstvých masek...to by opravdu hned jeden rád sněd :D

    OdpovedaťOdstrániť